نقابی خندان بر روی چهره‌ی افسرده

نقابی خندان بر روی چهره‌ی افسرده

آیا شما هم عبارت افسردگی پنهان را شنیده اید؟ میخواهید بدانید خودتان یا اطرافیانتان افسرگی پنهان دارند؟
خب در این مقاله به طور کامل در مورد افسرگی پنهان و نشانه‌هایی که می‌شود آن را تشخیص داد؛ صحبت خواهیم کرد.

مفهوم افسردگی پنهان

حتما شما هم افرادی را دیده‌اید که با وجود غم و اندوه شدیدی که در دل دارند؛ همیشه می‌خندند و طوری رفتار می‌کنند که اطرافیانشان فکر کنند هیچ چیزی آنها را نمی‌تواند ناراحت کند.
ظاهر این افراد پر از اعتماد به نفس و شادابی است و ظاهرشان در تضاد با درونشان است.
آنها همیشه خشم و ناراحتی خود را پنهان می‌کنند و اکثر مواقع سعی می‌کنند چهره‌ای خندان و خوش رو داشته باشند.
فرقی ندارد که این افراد جزو دسته افراد درون گرا و یا برون گرا باشند؛ زیرا مطالعات نشان داده است، افرادی که برون گرا بوده و روابط اجتماعی قوی ای با دنیای پیرامون خود دارند هم این واکنش را نشان می‌دهد و ناراحتی خود را بروز نمی‌دهند.
آنها بر خلاف سایر افراد افسرده که علائم بارزی مانند خشم و غم و گوشه گیری دارند؛ از مشکلات خود حرفی نمی‌زنند تا بار مشکلات خود را بر دوش دیگران نیندازند.
دلیل دیگری هم برای عدم بروز افسردگی آنها وجود دارد و آن هم این است که نمی‌توانند شدت مشکل و افسردگی خود را بپذیرند.
افسردگی پنهان را نمی‌توان به راحتی در افزاد خوش مشرب و خندان تشخیص داد؛ مخصوصا اگر این افراد سالمند باشند.
تیم های تحقیقاتی تصور می‌کردند افراد درونگرا سخت تر علایم افسردگی خود را نشان می‌دهند در صورتی که نتیجه تحقیقات کاملا بر عکس است.
روانشناسان به این افراد (PHDP (perfectly Hidden Depressed Person یا افسرده پنهان می‌گویند.
متاسفانه این نوع افسردگی رابطه بسیار عمیقی با خودکشی داشته و تشخیص آن بسیار سخت است. اما ما در ادامه‌ی این مقاله از نشانه‌هایی حرف میزنیم که به شما در تشخیص این نوع افسردگی کمک کند.

نشانه‌های حاکی از افسردگی پنهان

اگر این نشانه‌ها را در اطرافیان خود دیدید؛ گول ظاهر بشاش و خوشحال آنها را نخورید و بدانید که مشکلی در این میان است.
 
  • بروز عادتهای جدید و تغییراتی غیر عادی در خواب و خوراک فرد
بدیهی است بروز تغییرات در عادتهای روزمره افراد، مانند خواب و خوراک، نشان دهنده بروز مشکلی اساسی است.
اگر در خود یا در اطرافیانتان شاهد خواب نا کافی، اختلال در خواب و یا خواب زیاد در طول روز بودید؛ احتمال افسردگی وجود خواهد داشت.
اما ممکن است این مشکل در افراد دیگری با مصرف غیر عادی الکل و یا غذا بروز پیدا کند.
ممکن است افراد افسرده برای پر کردن خلا درونی خود به غذا روی آورند و دچار پرخوری شوند. اما در مقابل این افراد دسته ای از افراد هستند که میلشان را به غذا و خوراکی‌هایی که قبلا دوست داشته‌اند از دست می‌دهند.
 
  • پنهان شدن پشت نقاب و بهانه آوردن
اگر مدت زمان بیشتری را در کنار افراد مبتلا به افسردگی پنهان بگذرانید؛ قدرت نقابی که بر صورتشان دارند، رفته رفته کمتر خواهد شد و راز فرد بر ملا خواهد شد.
گاهی اوقات می‌توانید با ساختن فضای صمیمی بین خودتان و فرد افسرده، قسمتی از افسردگی آن فرد را نمایان کنید.
به همین دلیل است که افراد مبتلا به افسردگی گوشه گیری را ترجیح می‌دهند و بهانه های زیادی برای عدم شرکت در مهمانی‌ها و رفت و آمد با دیگران، می‌آورند تا در فضای صمیمی، نقاب آنها کنار نرود.
  • نیاز به درمان ترس‌های گذشته خود دارند
حتی در میان افراد کاملا موفق و شاداب و با اعتماد به نفس، افرادی پیدا می‌شوند که از قسمتی از گذشته خود رنج می‌‎برند و همان باعث بروز افسردگی پنهان در این افراد می‌گردد.
مشکلاتی که عامل آن در گذشته فرد بوده است؛ باید ریشه یابی و درمان گردد. لذا همواره باید مراقب اطرافیانی که در رابطه با خستگی و اضطرابشان حرف می‌زنند باشیم و به حرف‌های آنان گوش دهیم. برای این افراد شنونده خوب�� باشید و طوری رفتار کنید که فرد حس کند شما تمامی حرف‌هایش را درک می‌کنید.
فقط در این شرایط از جملات کلیشه ای مانند " درست میشه، نگران نباش" استفاده نکنید. سعی کنید با فرد همفکری کنید و اگر کاری از دستتان بر می‌آید به او پیشنهاد دهید.
  • از اینکه توسط عزیزانشان ترک شوند؛ وحشت دارند
افرادی که از این نوع افسردگی رنج می‌برند؛ همیشه ترس از رنجوندن محبوبشان دارند. آنها همیشه حس می‌کنند اگر محبوبشان را وارد زندگیشان کنند و به آنها اجازه دهند تا مشکلاتشان را ببینند، شریک عاطفیشان آنها را ترک خواهد کرد.
  • عدم بروز علاقه به چیزهایی که قبلا دوست داشته‌ اند
این افراد تظاهر به عدم اشتیاق نسبت به چیزهایی قبلا دوست داشته‌اند می‌کنند. اگر فردی با اطمینان می‌گوید من افسرده نیستم اما چیزهایی که برایم قبلا اهمیت داشته، الان برایم بی اهمیت شده است؛ شک نکنید که جایی از قضیه مشکل دارد.
صحبت کردن با این افراد می‌تواند اولین گام برای دنبال کردن درمان آنها باشد.
  • از خودشان به یکباره خشم و غضب بروز می‌دهند
افرادی که از افسردگی پنهان رنج می‌برند معمولا ظاهر خود را اکثر مواقع بشاش و خندان نمایش می‌دهند اما در مواقعی خاص دچار طغیان احساسی خواهند شد.
یکی از علائم دیگر افسردگی می‌تواند "طغیان احساسی موقت" باشد. عصبانیت و تحریک پذیری فرد یکی از علامت‌های آشکار افسردگی می‌باشد.

نتیجه گیری:

اگر هر کدام از این علائم را در اطرافیان خود مشاهده کردید؛ کمکشان کنید تا بتوانند از حالت افسردگی خارج شوند؛ زیرا احتمال خودکشی در افرادی که دچار افسردگی پنهان هستند بسیار بیشتر بوده و هیچ وقت علت خودکشی آنها مشخص نخواهد شد؛ زیرا همیشه به دیگران چهره شاداب و بشاش خود را نشان داده‌اند. پس همیشه گوش به زنگ باشید و در صورت مشاهده هر کدام از این علائم برای درمان عزیزانتان اقدام نمایید.