انواع کمپین تبلیغاتی

انواع کمپین تبلیغاتی

با به دست آوردن شناخت کامل از مشتری و رعایت اصول اولیه در جذب آنان، نوبت به انتخاب کمپین تبلیغاتی مناسب می‌رسد. برای ایجاد یک کمپین تبلیغاتی مناسب باید بدانیم که هدف ما از تبلیغات چیست و نیز با توجه به هدف خود کمپین مناسب را انتخاب کنیم. بنابراین قدم اول درطراحی یک کمپین موفق این است که هدف خود را مشخص کنیم.

تعیین اهداف بازاریابی

هر یک از کمپین‌های ما باید برای برطرف کردن نیاز خاصی طراحی شود. در ادامه به چند هدف معمول و رایج خواهیم پرداخت.

آگاهی مشتری به توانایی شما در حل مشکل

این هدف برای آگاه‌سازی مشتری به این موضوع است که مشتریان را به یکی از نیازهای خود آگاه کند.هم‌چنین می‌توانید مشتریان را به این نکته آگاه کنید که شما راه حل مشکلی را دارید و می‌توانید گرهی از کار آن‌ها باز کنید.

به دست آوردن مشتری جدید

به دست آوردن مشتری جدید طبیعتا تلاش هر کسب و کاری است و بدون جذب مشتری جدید، هرگز کسب و کار شما از حالت فعلی بالاتر نخواهد کرد. برای رشد کسب و کار باید هرروزه خون تازه در رگ‌های کسب و کار شما دمیده شود.

فعالسازی

ممکن است مشتریانی داشته باشید که مدتیست از شما خرید نکرده‌اند و یا مشتریانی که با محصولات شما آشنایی دارند اما هنوز اولین خرید خود را انجام نداده‌اند. در این حالت شما می‌توانید با استفاده از تبلیغات خود کاری کنید که مشتریان به خرید از شما تشویق شوند. در واقع با تبلیغات خود این مشتریان را تشویق به خرید کرده و آن‌ها را فعالسازی می‌‍کنید. این فعالسازی می‌تواند شامل بسته‌های ویژه برای مشتریان قدیمی و یا مشتریان جدید باشد به گونه‌ای که مشتریان احساس خاص بودن داشته باشند و در هر حالتی، قدیمی و جدید، از برخورد شما و احترامی که برای سلیقه‌شان قائل هستید احساس رضایت کنند.

ایجاد وفاداری

برای جلوگیری از ایجاد یک رابطه‌ی خشک بر پایه‌ی نیاز، می‌توانید از کمپین‌هایی استفاده کنید که حس اجتماعی بودن را به مشتریان دهند و منبعی برای ایجاد ارتباط با آنان و شنیدن حرف‌هایشان باشد.

انواع کمپین‌ها:

اهداف زیادی برای کسب و کارها وجود دارند و برشمردن همه‌ی آن‌ها ممکن است نیازمند زمان زیادی باشد و حتی در این مقال نگنجد. اما به طور کلی تمام این نیازها را می‌توان با بهره‌گیری از سه نوع کمپین پوشش داد: کمپین جذب، کمپین مالی، کمپین تعامل. هر کدام از این کمپین‌ها اهداف خاصی دارند و مسیر کلی خاصی را طی می‌کنند:

الف) جذب مشتری جدید (آگاه سازی و معرفی محصول، ایجاد تعامل، پیشنهاد اشتراک)

اگر هدف شما ایجاد آگاهی و معرفی محصولات و شرکت خودتان است، باید از کمپین جذب استفاده کنید. برای این منظور باید از تیم بازاریابی خود بخواهید تا در راستای ایجاد آگاهی و آشنایی مشتریان با محصولات شما گام بردارد. مراحلی که مشتری در این حالت باید طی کنید به شرح زیر است:

آگاه‌سازی: برای جذب مشتری جدید باید با غریبه‌ها ارتباط برقرار کنید. در واقع کسانی که در این مرحله از شما مطلع می‌شوند؛ هیچ‌گونه آشنایی با محصولات شما ندارند.

تعامل: برای حرکت از مرحله‌ی آگاه‌سازی به مرحله‌ی تعامل نیازمند این هستید که ارزش خود و محصولاتتان را به مشتری نشان دهید. این موضوع معمولا از طریق ایجاد سرگرمی، انگیزه، و یا محتوای آموزشی اتفاق می‌افتد. به این کار بازاریابی محتوا گفته می‌شود: گونه‌ای هدفمند از بازاریابی برای تولید و توزیع محتوای ارزشمند و مرتبط برای جذب مشتری و منجر شدن به معامله‌ای سودمند.

اشتراک: در این مرحله، مشتری به شما اجازه داده که با او در تماس باشید. در بدترین حالت او در صفحات مجازی شما را دنبال کرده و یا این‌که از شما خواسته تا خبرنامه‌هایی در قالب ایمیل برای او بفرستید. این مرحله اهمیت بسیار بالایی دارد چرا که شما می‌توانید به طور مداوم از آن طریق نرخ تبدیل خود را بالا ببرید.

تبدیل: مرحله‌ی نهایی کمپین جذب این است که مشتری را از یک مشترک ساده به یک خریدار تبدیل کند. او اکنون به سازمان شما اعتماد دارد و زمان و یا پول خود را در اختیار شما می‌گذارد.

باید در نظر داشته باشید که کمپین‌های جذب با هدف جذب سرمایه همراه نیستند و با وجود این‌که امکان تبدیل مشتریان جدید هم وجود دارد، باید به این نکته توجه داشته باشیم که هدف اصلی ما بیشتر دیده شدن است. همچنین ممکن است که این نوع کمپین با کمپین‌های فعال‌سازی مشتری نقاط مشترکی داشته باشند، اما به دلیل ماهیت مت��اوتشان نتایج متفاوتی نیز به دنبال دارند.

ب) حفظ مشتری فعلی

اگر هدف شما این است که محصولات بیشتری را به مشتری‌های فعلیتان است و یا می‌خواهید محصولات گران‌تر و پیچیده‌تری بفروشید باید به دنبال این کمپین باشید. به اختصار هدف این کمپین این است که فروش‌های سودمندی انجام شود و باید با مشتریان موجود ارتباط بهتری برقرار کنید (برخلاف کمپین جذب که در آن با غریبه‌ها سر و کار داشتید). برای این کمپین دو مرحله باید طی شود:

تهییج: کمپین حفظ مشتری به مشتریانی اختصاص می‌یابد که مدت زمانی صرف آشنایی با محصولات شما کرده و کمی شما را می‌شناسند. اکنون با تهییج مشتری می‌توانید محصولات بهتری را به آن‌ها بشناسانید.

صعود: در این مرحله مشتری که با محصولات بهتر و ارزشمندتر شما آشنا شده، تشویق و ترغیب می‌شود که محصولات را خریداری کند. این مرحله سود متوسط شما را به سود عالی تبدیل می‌کند.

ج) ایجاد کننده‌ی وفاداری

اگر هدف شما از تبلیغاتتان این است که مشتریان خود را به طرفداران پر و پا قرص تبدیل کنید، نیازمند این هستید که یک کمپین برای ایجاد کردن وفاداری طراحی کنید. برای این منظور باید طرح‌هایی برای تشویق مشتریان داشته باشید و برایشان جوایزی در نظر بگیرید.

تبلیغ از مشتری: از مشتریان می‌خواهید که رضایت خود را از محصولات اعلام کنند و سپس با به اشتراک گذاری این نظرات می‌توانید با کمک مشتری‌های فعلی، مشتری‌های جدید جذب کنید.

ارتقا: بعد از مرحله‌ی تبلیغ از سمت مشتری، می‌توانید برای مشتریانی که محصولات شما را تبلیغ کرده‌اند، پیشنهادات ویژه و یا ارتقاء سطح کاربری در نظر بگیرید.

در مقالات بعدی به موارد بعدی به مباحث دیگر و جزئی‌تر دیجیتال مارکتینگ خواهیم پرداخت.