آتش سوزی زاگرس

آتش سوزی زاگرس

با تشدید آتش‌سوزی زاگرس و از بین رفتن جنگل‌ها، مراتع و گونه‌های جانوری بسیار، ریاست جمهوری وارد عمل شده و بر ضرورت مهار آتش‌سوزی تاکید کرد. به گزارش خبرگزاری ایرنا، رئیس جمهور در گفت و گوی تلفنی با وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، خاطرنشان کرد که باید از تمامی امکانات و تجهیزات لازم برای مهار آتش‌سوزی در استان‌های درگیر استفاده شود.
او هم‌چنین اظهار داشت که با توجه به گرم شدن هوا، احتمال بروز آتش‌سوزی‌های مشابه نیز زیاد بوده و در این جهت لازم است اقدامات پیشگیرانه نیز انجام شود تا از وقوع حوادث مشابه جلوگیری شود. آتش‌سوزی‌های اخیر در استان کهگیلویه و بویراحمد در خرداد ماه امسال، بیش از 300 هکتار جنگل‌ها و مراتع شهرستان گچساران و بیش از 200 هکتار از جنگل‌های خائیز کهگیلویه را نابود کرده و شرایطی از جمله صعب‌العبور بودن، وزش باد شدید، وسعت زیاد، شرایط بالای علوفه‌ای و موارد دیگر، مهار آتش‌سوزی را دشوار کرده است. به گفته‌ی استاندار کهگیلویه و بویر احمد، آتش‌سوزی کوه خائیز 80 درصد فروکش کرده و با تلاش و بسیج نیروهای دولتی و مردمی، وضعیت تا حد زیادی مهار شد.
در این میان، پوشش خبری از مناطق تحت آتش‌سوزی به اندازه‌ای که باید وجود نداشت؛ حال آن‌که بسیاری از خبرگزاری‌های داخلی و خارجی پوشش دقیق و کاملی از آتش‌سوزی که پیش‌تر در استرالیا اتفاق افتاد ارائه می‌دادند؛ انگار پوشش خبری از آتش‌سوزی زاگرس برای اکثریت منابع ارزش چندانی نداشت. حال آن‌که ارزش این جنگل‌ها برای منطقه بسیار بالاست. استان کهگیلویه و بویر احمد با 312 هزار و 500 هکتار منطقه حفاظت شده و موقعیت اکولوژیکی و توپوگرافی خاص خود، دارای پوشش گیاهی و جانوری بسیار متنوعی بوده که حدود 40 درصد گونه‌های دارویی کشور در آن منطقه رشد می‌کند.
امیدواریم که با همت مسئولین مشکل به زودی مرتفع شده و با تدبیر ایشان، از بروز مشکلات مشابه جلوگیری شود.