ایست: کرونا ممنوع

ایست: کرونا ممنوع

با گزارش چند مورد مبتلا به ویروس کرونا، بسیاری از شهروندان در جستجوی روش‌هایی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری و هستند و از آن‌جایی‌که این بیماری جدید بوده و اطلاعات کمی در مورد آن وجود دارد، بازار شایعات داغ است و ممکن است خبرهای غیرموثقی در این باره بشنوید که پایه و اساس علمی و ثابت شده‌ای ندارند؛ چه بسا سودجویانی که برای فروش بیشتر محصولات خود از شبکه‌های اجتماعی برای انتشار اخبار دروغین و شایعات استفاده کرده و تنها به فکر منفعت خود هستند.

ازین رو، تیم آی‌نوتی بر آن شد تا نقشی در اطلاع‌رسانی به هموطنان ایفا کرده و مقاله‌ای با استناد به منابع موثق هم چون World Health Organization (سازمان بهداشت جهانی) در اختیار شما مخاطبین عزیز قرار دهد.
توصیه‌های مرتبط با جلوگیری از بیماری به سه دسته تقسیم می‌شوند: توصیه برای افراد غیرمبتلا و توصیه به افرادی که ممکن است مبتلا به بیماری باشند؛ توصیه‌هایی عمومی نیز وجود دارند که تمامی افراد باید رعایت کنند.
توصیه‌ی اول برای افراد مبتلا رعایت کردن اصول سرفه و عطسه (Cough Etiquette) است. رعایت کردن این اصول از این جهت اهمیت دارد که با سرفه و یا عطسه ذرات ریز آب دهان در هوا پراکنده شده و این امر باعث انتقال بیماری می‌شود. با رعایت این اصول ساده می‌توان امکان انتشار را به حداقل رساند.

اگر عطسه یا سرفه می‌کنید، حتما دستمال کاغذی داشته باشید و با دستمال جلوی دهان خود را بگیرید. بعد از استفاده از دستمال سریعا دستمال را دور انداخته و دستان خود را ضدعفونی کنید. ممکن است سطل زباله در نزدیکی شما نباشد که برای جلوگیری از حمل دستمال آلوده بهتر است یک کیسه یا پاکت همراه داشته باشید تا بتوانید بلافاصله دستمال آلوده‌ی خود را داخل آن بیندازید. بسیاری از افراد از دستمال‌های پارچه‌ای استفاده می‌کنند که این امر می‌تواند به خودی خود باعث رشد ویروس احتمالی شود و آلودگی را بیشتر انتشار دهد. بنابراین استفاده از دستمال کاغذی ارجحیت دارد. حتی اگر بیماری ندارید و عطسه‌ی شما به دلیل حساسیت باشد، بهتر است که این اصول را رعایت کنید.

توصیه‌ی بعدی رعایت اصول شست و شو و ضدعفونی دست است. در موارد زیر باید دستان خود را شست و شو و ضدعفونی کنید:

قبل و بعد و نیز در هنگام پختن غذا (به طور مثال اگر دستتان به ماده‌ی غذایی خاصی آلوده شده است، بلافاصله دست خود را بشویید)
قبل و بعد از خوردن غذا
قبل و بعد از رسیدگی به شخص بیمار
قبل و بعد از درمان زخم
قبل و بعد از تعویض پوشک نوزاد
بعد از سرفه، عطسه و تخلیه‌ی بینی
بعد از تماس فیزیکی با حیوانات
بعد از تماس فیزیکی با زباله

برای شست و شوی دست مراحل زیر را انجام دهید:

دستان خود را با آب روان خیس کنید و بعد از بستن آب، دستانتان را به صابون آغشته کنید
حتما پشت دستان، بین انگشتان و زیر ناخن خود را نیز با صابون بشویید
برای مدت بیست ثانیه دستان خود را به هم مالید و نقاط مشخص شده در مرحله‌ی قبل را کاملا بشویید
دستانتان را با آب پاکیزه و روان آب بکشید
با استفاده از حوله‌ی تمیز و یا دستمال کاغذی دستانتان را خشک کنید.

اگر به آب و صابون دسترسی نداشتید، می‌توانید از مایع ضدعفونی کننده استفاده کنید. فقط به یاد داشته باشید که ضدعفونی‌کننده‌ها نمی‌‎توانند تمامی جرم‌ها را از بین ببرند. همچنین در مواردی که دست‌ها چرب باشند و یا آلودگی فیزیکی داشته باشند، ضدعفونی‌کننده‌ها موثر نیستند. این نکته نیز لازم به ذکر است که مواد شیمیایی سنگین مانند آفت‌کش‌‎ها نیز با این ضدعفونی‌کننده‌ها از بین نمی‌روند.

حال اگر شخصی مشکوک به بیماری است فقط باید در صورت لزوم (درمان بیماری) از خانه خارج شود و رفت و آمد خود را محدود کند. همچنین چنین شخصی باید ماسک زده و اگر نمی‌تواند ماسک بزند باید از نزدیکی با افراد دیگر خودداری کند. عدم استفاده از وسایل شخصی و حتی وسایلی چون خودکار نیز باعث جلوگیری از انتشار وبیروس احتمالی خواهد شد. سطوحی که به طور روزانه مورد تماس قرار می‌گیرند باید هرروز ضدعفونی شوند. همچنین در صورت امکان از دستکش استفاده شود.